Olgun Şimşek Biyografisi Hayatı


Olgun Şimşek Biyografisi Hayatı

Filmografi

Karışık Pizza (1998) – Murat

Dış Kapının Mandalları (1998)

Bir Demet Tiyatro (1997) – Kudret/Bahattin

Sihirli Ceket (1996)

Yer Çekimli Aşklar (1995)

Aziz Ahmet (1994)

Gülşen Abi (1994)

Tersine Dünya (1993)

Tetikçi Kemal (1993)

Gözetleme Kulesi (2012) – Nihat

Yalan Dünya (2012)-Selahattin / Ahmet

Kapalı Çarşı (2009-2010) – Mahmut

Beyaz Gelincik (2005) – Aziz Kudret Tarhan

Kapıları Açmak (2005) – Cihan

Yazı Tura (2003) – Rıdvan

Alacakaranlık (2003) – Emir Büyükdereci

Beşik Kertmesi (2002)

Yeşil Işık (2001) – Ferdi

Yedi Numara (2000) – Sabit Ballıoğlu

İlköğretim ve ortaöğretimini Bursa, Mustafakemalpaşa’da tamamlamış Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesinden mezun olmuştur.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılında sanat hayatına başladı.
Televizyonda şov programlarında çıkan Şimşek, Bir Demet Tiyatro komedi dizisindeki “Kudret” tiplemesiyle ile Yedi Numara komedi dizisindeki “Sabit Ballıoğlu” tiplemesiyle ve İbo Show’daki “Güçlü” karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. Yazı Tura filmiyle birçok ödül kazanmıştır.
1971 Yenice, Büyükorhan, Bursa Türk oyuncu ve müzisyen.
Olgun Şimşek Bingöllü Alevi Kürt bir baba ile Bursalı Sünni Türkmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir




Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*